FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA 2020 | Actualitat |EL FESTIVAL PORTA FERRADA DE SANT FELIU DE GUÍXOLS TANCA UN ANY EXCEPCIONAL AMB EL 95% D´OCUPACIÓ

25/08/2020

Un Guíxols Arena reinventat ha acollit una edició especial i supera amb nota tots els objectius de seguretat.

Finalment, i gràcies a la voluntat ferma de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i la promotora TheProject, s'ha pogut celebrar durant aquest mes d'agost l'edició 58 del degà dels festivals d'estiu de Catalunya. Una edició plena de reptes i que tanca amb un 95% de l'aforament venut.

El nou Guíxols Arena, amb la novetat d'una Zona Village molt aplaudida pel públic assistent, ha estat un espai segur gràcies al rigor, la professionalitat de l'equip i la resposta cívica dels espectadors.

El concert de dissabte 22 d'agost, amb els Amics de les Arts va tancar l'espai Guíxols Arena, la resta de concerts es fan a la plaça Abadia, en un nou cicle anomenat "Stars Km0". Un cicle que reforça l'idil·li entre Ciutat i Festival, i que tancarà la present edició amb 4 dies de música de "Quilòmetre Zero", amb gent de casa, grans professionals a les seves respectives disciplines, que tornen a un dels escenaris històrics del Festival, amb un aforament reduït, però que també es troba exhaurit, en una mostra més de la garantia i la seguretat que transmet estar en un espai on es prenen totes les mesures d'higiene i prevenció.

Orgull d'una edició especial
"Des de TheProject ens sentim orgullosos d'aquesta edició tan especial", afirma Iñaki Martí director de la promotora i del Festival. "El públic ens ha donat suport amb una assistència com mai vista. Volem agrair als nostres patrocinadors per ser-hi en aquests moments tan especials, també a les institucions, Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona i l'INAEM, per recolzar-nos sense condicions i molt especialment agrair la feina el tarannà i la predisposició de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols: des del primer moment va prioritzar la cultura entesa des de la seguretat. I és veritat, entre tots hem demostrat que la cultura és segura. Tant de bo serveixi d'exemple a altres ajuntaments perquè tirin endavant les seves programacions".

Aposta per la cultura segura
Per la seva part el regidor responsable del Festival de la Porta Ferrada, Josep Saballs, ha destacat que "aquest any hem estat pocs, molt pocs, els qui hem apostat per la Cultura. De fet i vist en perspectiva, el que ens ha permès arribar fins aquí, és haver-ho tingut clar des del minut 1, anant de la mà la iniciativa privada i l'administració pública local que hi dóna suport, però creient-hi sempre, treballant per fer el Festival, i adaptant-nos camaleònicament, segons avançaven les setmanes de confinament, i escoltant i aplicant les mesures indicades per les autoritats sanitàries. Com a responsable polític del projecte, no puc estar més orgullós dels ganxons, del públic, dels voluntaris, de l'empresa TheProject, dels patrocinadors, dels proveïdors de serveis, en definitiva de tot l'equip humà que ha fet possible aquesta fita, i és que la història s'ha imposat a l'actualitat, i malgrat tot, aquest any també, hem tingut PORTA FERRADA!"

Retrobament
El director artístic del Festival, Albert Mallol, afegeix que sent "una gran satisfacció d'haver tirat endavant aquesta complicada edició amb artistes de gran nivell, amb propostes úniques i especials que han aconseguit una resposta del públic espectacular. El retrobament entre artistes, tècnics, serveis complementaris, públic, després d'uns mesos orfes d'oferta cultural, ens reforça en la idea inicial de voler donar aire al sector cultural en aquests moments extremadament difícils, demostrant que l'acte cultural és un espai segur".

Així mateix aquesta voluntat del degà dels festivals de Catalunya de no tirar la tovallola i donar continuïtat a la seva potent oferta cultural ja té a la venda les actuacions de Jamie Cullum, Ben Harper, Simple Minds, Kool and The Gang, Bad Gyal, Leiva o God Save the Queen pel proper estiu 2021.

Acomiadem el 58 Porta Ferrada agraint als nostres patrocinadors i institucions el seu suport i aplaudint un any més la tasca enorme de l'equip de voluntaris.


Programació

Segueix-nos a

  • Twitter
  • Facebook
  • Instragram
    Estrella DammFever Tree
    CopybaEstal EtniaHelena Jornet Nivell Publicitari AqualiaAllianz Juvé & CampsCoca-Cola Cotton HouseRV Hotels Golf Costa Brava La Vanguardia

Festival de la Porta Ferrada

El Festival de Porta Ferrada, nascut el 1958 a Sant Feliu de Guíxols, és el festival d’estiu amb més tradició de Espanya.
Únic a la Costa Brava per la seva proposta oberta a totes les disciplines artístiques, compta amb la participació de noms consolidats i talents emergents de l’escena internacional i nacional.

Edició actual del festival
Veure altres edicions :
2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 /