FESTIVAL DE LA PORTA FERRADA 2020 | Actualitat |PORTA FERRADA APOSTA PER ANAR ENDAVANT

31/07/2020

El degà dels festivals d’estiu serà un dels pocs grans certàmens que es duran a terme aquest estiu en tot l’estat.

*El festival, que inaugura diumenge la seva edició 2020 amb un concert protagonitzat per Pablo López amb les entrades totalment exhaurides, gaudirà d’una nova ubicació, molt més ampla i confortable: El Guíxols Arena, on s’han extremat les mesures sanitàries i de seguretat per aplicar tots els protocols Covid-19, ampliant les exigències del Procicat.

L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols ha apostat fort per defensar, en un any complicat, la celebració de la seva cita estival amb la música en directe. El degà dels festivals, el que ha congregat més nombre d’assistents a la Costa Brava durant els últims anys, ha mantingut el seu compromís amb la qualitat artística, extremant la seguretat aplicant inclús més mesures que les del protocol Procicat, per oferir la millor programació amb la màxima seguretat.

El nou Village presenta una espectacular disposició, amb gran aplitud d’espai i zona lounge. Ofereix una variada oferta gastronòmica i una programació exclusiva, que en aquesta edició inclou dues nits d’homenatge molt emocionants. D’una banda, una vetllada dedicada a la memòria de Pau Donés, amb el trio base que el va acompanyar durant els últims deu anys i convidats especials que anunciarem molt aviat. I també, els 40 anys d’un veritable clàssic com London Calling seran celebrats, amb tot luxe de detalls, en una nit ideal per melòmans que comptarà amb la projecció d’un documental, una actuació en directe i una sessió de DJ al voltant de la música de The Clash i la seva època. Els dies de concert al Guíxols Arena, el Village acollirà actuacions d’artistes emergents com Soyla, Chico Malo i Sebastián Cortés, entre d’altres.

Iñaki Martí, director del festival:

"Comencem aquesta edició tan especial amb el 80% de les entrades venudes. El nostre públic ens ha fet costat, com també ho han fet els patrocinadors i les institucions publiques: Generalitat, Diputació i Ministeri de Cultura. Per sobre de tots, agraïments molt especials a l’Ajuntament de Sant Feliu, per prioritzar la cultura i posar tots els recursos al seu abast per garantir el festival. Aquesta decisió ferma hauria d'esperonar altres Ajuntaments que estan suspenent la seva activitat cultural, fent un mal irreparable a la indústria cultural del nostre país."

Josep Saballs 2n Tinent d’Alcalde

"Sant Feliu de Guíxols, aposta fermament per la Cultura, ens adherim plenament convençuts a la campanya #culturasegura , i arribem a pesar de les incerteses viscudes aquests mesos, a encetar l'edició 58 del Porta Ferrada, carregats d'il·lusió i també de responsabilitat.

Aquest 2020, Sant Feliu és Porta Ferrada, més que mai volem que la gent visqui l'estiu a Sant Feliu, la música i la cultura seran les nostres banderes, per promocionar-nos i fer-nos visibles, arreu del país,  i també perquè no dir-ho, per generar riures i emocions, enmig de tanta negativitat viscuda.

Ara més que mai, les administracions hem de liderar aquesta represa cap a una nova normalitat, que amb tot el seny i la prudència, ens han de permetre ser feliços amb amics i familiars, compartint bandes sonores que han format part de les nostres vides. Per nosaltres no quedarà, serem persistents i tenaços, per arribar amb aquest vaixell a bon port i amb una navegació segura."

Albert Mallol director artístic del festival

"15 concerts singulars entre els quals destaquen Miguel Poveda, Jethro Tull o l’únic concert de l’estiu dels Arnau Griso, sense oblidar la presència d’artistes de música clàssica en 4 concerts a la Plaça de l’Abadia, on entre altres perles podrem gaudir d’un homenatge a Robert Gerhard i L.V.Beethoven. Una edició que malgrat les dificultats d’aquest any, mantindrà la transversalitat de la seva programació.

En aquesta edició tan especial dedicada a la memòria de Pau Donés, que va passar part de la seva joventut a la nostra ciutat, hem volgut preparar pel 17 d’agost una nit especial al Village del Guixols Arena , un concert d’homenatge a la seva personalitat artística i humana, amb la presència de la columna vertebral de la seva banda i la participació d’artistes convidats que posaran veu al seu repertori.

Agrair la disponibilitat i facilitat dels artistes que configuren la programació d’aquesta edició, per tal de ser-hi presents , contribuint a donar aire positiu en un sector cultural molt tocat i ha fer gaudir a un públic fidel d’unes nits inoblidables."

#viulestiuasantfeliu

Programació

Segueix-nos a

  • Twitter
  • Facebook
  • Instragram
    Estrella DammFever Tree
    CopybaEstal EtniaHelena Jornet Nivell Publicitari AqualiaAllianz Juvé & CampsCoca-Cola Cotton HouseRV Hotels Golf Costa Brava La Vanguardia

Festival de la Porta Ferrada

El Festival de Porta Ferrada, nascut el 1958 a Sant Feliu de Guíxols, és el festival d’estiu amb més tradició de Espanya.
Únic a la Costa Brava per la seva proposta oberta a totes les disciplines artístiques, compta amb la participació de noms consolidats i talents emergents de l’escena internacional i nacional.

Edició actual del festival
Veure altres edicions :
2014 / 2015 / 2016 / 2017 / 2018 / 2019 /